Servis

Sukladno svojoj djelatnosti, tvrtka Shaft d.o.o. kontinuirano je opremljena zrakoplovnim motorima, rezervnim dijelovima, svim potrebnim alatima, potrošnim materijalima i tehničkom dokumentacijom, potpuno je usklađena s domaćom i svjetskom zrakoplovnom regulativom. Shaft je tehnički i kadrovski osposobljen i opremljen za servisiranje, održavanje i generalni remont zrakoplovnih motora i najpoznatijih tipova lakih zrakoplova.

Shaft doo ispunjava najzahtjevnije i najstrože kriterije za obavljanje svih aktivnosti ovog vida zrakoplovstva. Shaft d.o.o. još od 2000. godine ima licenciranu zrakoplovnu radionicu odobrenu od Uprave civilnog zrakoplovstva Ministarstva prometa (sada HACZ – Hrvatska Agencija za civilno zrakoplovstvo), a koji su prihvatile i sve države prethodne Jugoslavije. HACZ je tvrtki Shaft d.o.o. 2010. odobrio najprestižniji europski (EASA) zrakoplovni certifikat za održavanje, servisiranje i generalni remont zrakoplovnih motora i malih zrakoplova – Part M Subpart F, a 2013. je izdao tvrtki ovlaštenje organizacije za održavanje Sportsko-rekreativnih i amaterski građenih zrakoplova te obavljanje pregleda za provjeru plovidbenosti i izdavanje dopuštenja za letenje tzv. Permit to Fly za sve Sportsko-rekreativne zrakoplove kao jedinoj takvoj organizaciji u Hrvatskoj i državama u okruženju.

Tvrtka Shaft je partner talijanske tvrtke Sorlini.

Naime, pored vodećih evropskih centara male avijacije – njemačke firme Franz GmbH, talijanske Sorlini s.r.l. i dr., dobijanjem ovih certifikata firma Shaft postaje jedan od vodećih servisnih centara male avijacije u Hrvatskoj i široj regiji.

Shaft d.o.o. posjeduje novi, moderno uređen radionički i uredski prostor u neposrednoj blizini Sportskog aerodroma u Osijeku, kompletnu servisnu i tehničku dokumentaciju, sve specijalne i standardne alate i opremu, kao i sve originalne rezervne dijelove i potrošne materijale. Također može u svakom trenutku ponuditi sve tipove  novih  i repariranih lakih zrakoplovnih motora.

Ivan Vdovjak, vlasnik i direktor tvrtke osobno posjeduje sva servisna ovlaštenja, uključujući i generalni remont zrakoplovnih motora od proizvođača Bombardier-Rotax GmbH koja su potvrđena i ovjerena od HACZ. Vdovjak također ima važeću dozvolu privatnog pilota (PPL) kao i nastavnika letenja na Sportsko-rekreativnim zrakoplovima (avionima i motornim zmajevima). Posjeduje i licencu ovlaštenog vještaka inspekcije za zrakoplovne nesreće.  Dugogodišnji  je član Aerokluba  „Osijek“,  gdje u okviru Sekcije za Sportsko rekreativno letenje, aktivno sudjeluje u različitim zrakoplovnim aktivnostima kao što su info letenja, natjecanja, obuka pilota i dr.