Škola letenja

Shaft d.o.o. ima registrirani obučni centar za osposobljavanje pilota Sportsko-rekreativnih zrakoplova (aviona i motornih zmajeva) odobren od HACZ, a provodi je na Sportskom aerodromu Osijek-Čepin u suradnji s Aero-klubom  „Osijek“. Za tu svrhu su na raspolaganju  dva  motorna zmaja najviše klase i dva laka aviona s važećom dozvolom za letenje (Permit to Fly)  koji su opremljeni i registrirani za školovanje.

Nakon dugogodišnje stagnacije u zrakoplovstvu u ovoj regiji, prije svega uzrokovanoj posljedicama rata, niskog životnog standarda i krize u gospodarstvu, ponovno jača interes za letenjem, posebno u sportskom i rekreativnom smislu tako da ovaj vid letenja sve više zauzima značajno mjesto u turističkoj ponudi u kojoj je Hrvatska neosporna velesila.

Shaft doo je obnovio i značajno unaprijedio suradnju s najvažnijim autoritetima i nosiocima zrakoplovnih aktivnosti u zemljama regije. Ovo se posebno odnosi na Republiku Srbiju koja ima dugogodišnju zrakoplovnu tradiciju, veliki broj pilota i aeroklubova. Uspješna i kontinuirana suradnja i uvažavanje na ovom zahtjevnom tržištu veliko je priznanje, ali i obveza firmi Shaft da još kvalitetnije i profesionalnije razvija ovu djelatnost.

Shaft doo ima višegodišnju uspješnu poslovnu suradnju  s Aeroklubom „Vrsar“ koji operira na najatraktivnijem malom aerodromu na Jadranskoj obali za sportsko rekreativno zrakoplovstvo, a koji  godišnje posjeti i do 1.000 malih zrakoplova iz cijele Europe. Temeljem ove suradnje, aeroklub „Vrsar“ i Shaft doo, zajednički provode prezentacijska i info letenja, trenažu, obuku novih pilota, servisiranje zrakoplova, razne letačke manifestacije i sl. Ove se posebno odnosi na turističku sezonu kada aerodrom Vrsar obiluje aktivnostima sportsko rekreativnog zrakoplovstva. Mnogi privatni piloti iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i dr. već tradicionalno dolaze na odmor vlastitim zrakoplovima. Neki od njih svoje zrakoplove po obrascu jahti u marinama, drže na aerodromu Vrsar, a sve više ovih zrakoplovnih turista su vlasnici kuća i apartmana u Istri.