Zastupstvo

Shaft d.o.o. je više od 20 godina generalni zastupnik i ovlašteni servisni centar za Hrvatsku i države prethodne Jugoslavije programa ROTAX, najpoznatijeg  svjetskog proizvođača malih zrakoplovnih motora BRP – Rotax iz Austrije.

posjetite FLY ROTAX

Jedna od najvažnijih referenci firme Shaft d.o.o. je višegodišnja poslovna suradnja s poznatom europskom pilotskom školom Lufthanse –  Pilot Traning Network GmbH  (PTN – InterCockpit) za svo vrijeme njihovog operiranja na aerodromu Zadar. U okviru ove suradnje, Shaft d.o.o. je PTN-u kontinuirano isporučivao zrakoplovne motore, rezervne dijelove, potrošne materijale i davao tehničku podršku.

Shaft d.o.o. također ima dugogodišnju poslovnu suradnju s talijanskom firmom Alpi Aviation srl., svjetski poznatim proizvođačem malih zrakoplova tipa Pioneer koji ima svoju tvornicu u Štitaru kod Županje – Alpi Aviation d.o.o. Temeljem ove suradnje, Shaft d.o.o. izrađuje pogonsku grupu za nove zrakoplove što podrazumjeva kompletiranje i ugradnju motora s agregatima, instalacijma i ostalom opremom.  Do sada je ukupno izrađeno i plasirano diljem svijeta više od 800 aviona svih tipova zrakoplova Pioneer.

Treba spomenuti da je firma Alpi Aviation nedavno konstruirala i izradila prvi laki zrakoplov s četiri sjedala (Pineer 400) također baziran na pogonskoj grupi Rotax, što je veliki iskorak u svijetu malog zrakoplovstva. Ovaj prototip je uspješno prošao testiranja u Engleskoj i dobio međunarodnu homologaciju. Predviđeno je da se nakon pokretanja serijske proizvodnje kompletan proces izrade ovog zrakoplova obavi u Hrvatskoj i sigurno je da će Shaft d.o.o. dobiti posao završnog opremanja, odnosno ugradnju motora i njegovih sustava u ovaj moderni zrakoplov.